Home   Forum   Members   Wars   Demos   Ladder   Stats   Links   IRC   Faq   Join OMA        
  Member login
login:
pass:
cookie

click here to signup
  Latest forum topics
 » Heb je iets nieuws en je..
 » peiling
 » Darwin vs God
 » We're Back!
 » Weer eens naar Walibi ofzo!
 » IRC Channel :D
 » leuks van de drome site
 » cspromod
 » Stats
 » Lets Hyve
 » Wat luister je nu Topic (2)
 » Lan algemeen
 » Grappige shit topic!!
 » Lanparty het vervolg
 » Karten
  Saywhat?
  Teamspeak

Server unreachable
forum topiclist forum-topic  
 Official Mature Avengers Forum > Tech zone
weg met die choke (spick)
1
 » security level clearance: 0
Author Message
DuDe Posted: Sun 11/05/2003 - 20:02
Guest


Posts: 159
Location: Belgium
Voor degene die het niet zien zitten na te denken wat algemene settings:
op verzoek van b33r dus

ex_interp 0.1
rate 10000
cl_cmdrate 50
cl_updaterate 50
cl_lw 1
cl_lc 1


Quick summary:

Updaterate: Aantal updates die server u zend per sec. Default 20, met 99 fps is dit 1 op 5 frames die correct zijn (rest zijn geinterpoleerd). Ideaal dus idd gelijk aan avg fps, alhoewel tuning op fps nutteloos is met onstabiele fps. Gebruik daarvoor eerder fps_max om stabiel plafond te zetten en dan te tunen (indien geen 99).
Choke begint te komen als pc de gezonden data niet tijdig kan verwerken. De pc zal deze packets dan droppen tot hij weer kan volgen (dit veroorzaakt voortdurende pc lag). Maw: Probeer updaterate zo te zetten dat choke average 0 blijft, liefst uw avg fps. Gaat dit niet het best een deelgetal van uw fps.

Cmdrate: Aantal updates van pc naar server. Dit zijn uw acties zoals muisbewegingen, springen, schieten etc. Waarde tss 0 en 99, default 20. 20 is veel te laag en aimed naar 56k gebruiker of trager. Een klage waarde zorgt voor delay op uw acties waardoor er bepaalde acties door server gemist kunnen worden en simpel weg voorspeld. Waarde verhogen tot ge loss krijgt, dit is een aanduiding voor de mate waarin server uw packets niet kan verwerken, door server lag of connectie lag.

rate: max bandwidth per sec in bytes. beide zend en receive. 15k is idd het max. voor TN, dit heeft effect op beide updaterate en cmdrate. Met rate 1000 en update en cmd 99 zullen ze terugvallen tot bvb elk 20 om onder die max 1 kb per sec te blijven.
De waarde extreem hoog zetten kan geen kwaad, het is alleen een maximum plafond. 15000 of meer is aangeraden voor alle breedbanders, zoalng ze hun andere rates eerst deftig instellen zodat ze geen lag hebben (en met smallband rekening houden).
De meeste servers geven zelf een max rate, meestal 9999. Hogere client settings hebben dan geen effect.

cl_lw: default 1. Dit is een anti-lag variabele die bvb het verschil maakt tss de oude Q1 en nieuwere online FPS games. De client zal zelfstandig handelen ivm beweging, wapen animaties, kogel inslagen, en enenmy hits. Hij berekent zelf het resultaat van een actie en toont die zonder server effectief achter bevestiging te vragen. Dit resulteert in een singleplayer gevoel waar uw wapen schiet alsge schiet, ipv het Quake1 gevoel waar uw wapen schiet als server bevestigd heeft dat het kon schieten (met ping 50 is dat 50 ms later).
nadeel hieraan is een vals "wereldbeeld". Uw pc zal op voorhand al tonen of het hit of mis was (door bloodspatten etc) alhoewel die niet door server zijn bevestigd. In sommige gevallen denkt server er anders over en dat geeft toestanden waar je iemand hs gaf op uw pc, en die achteraf nog 100hp blijkt te hebben.
1 zetten dus, 0 alleen op LAN.

cl_lc: lag compensatie, erg ingewikkeld. Quakeworld was de trendsetter in het vlottere online gaming, HL netcode is hierop gebaseerd. Dit zorgt er oa voor dat highpinger (200-300) evengoe iets kunnen raken (zij raken wat ze zien, ook al is hun realiteit al lang niet meer die van andere spelers). Door deze netcode word ge bvb door mp5 etc geraakt alsge al achter een muur zijt. 1 zetten tenzij op lan.

ex_interp: client side command die nooit naar server wordt gestuurd. HL op uw pc add automatisch 100ms delay op alles wat hij binnenkrijgt. Tijdens die 100ms berekent hij tussenposities van vijanden. Hij krijgt bvb om de, in virtuele wereld, cm een positie van een bewegende CT. Nu zal hij tss die cm posities toevoegen zodat beweging vlotter zal gerenderd worden. Dit is maw een erg nuttige command.

Nu om die 100ms niet als lag te aanzien heeft HL in zen server rekening gehouden met de 100ms client delay. Hij weet dus dat de client de models 100ms later zal zien en houd daar rekening mee in zen hit/miss calculaties. Als hij een client actie binnekrijgt gaat hij niet naar de reeele sitautie kijken maar in zijn history (meer bepaald 100ms geleden+lag compensatie).

interp verzetten zorgt er client side voor dat er minder tijd word gegeven tussen posities te berekenen, en dat er sneller tot renderen word overgegaan. ex_interp 0.05 is 50 ms delay, waardoor actors 50ms achter zitten op echte positie ipv 100. Aangezien server echter rekening houd met 100 en alleen 100 (ex_interp 0.1) zit de situatie op uw scherm 50 ms VOOR op wat de server voor u berekent (de hitboxes). Interp zorgt voor verschuiving van models op hitboxes, lagere interp tekent models voor hun echte hitboxes en geeft dus een onterecht reactievoordeel.

BDS was hier fout over, is later bevestigd door zowel CPL als HL netcoders

have fun ermee

Life sucks, begin er maar aan ...
Spickey-fields Posted: Sun 11/05/2003 - 20:27
Admin Member


Posts: 2434
Location: Zoetahcity
Dank ik was het btw niet beer, maar daar schijnen mensen zich de laatste tijd wel vaker in te vergissen :roll: 8)

Voorwielen zijn er om te sturen en achterwielen om aan te drijven...BMW maakt rijden geweldig :P
DuDe Posted: Sun 11/05/2003 - 22:59
Guest


Posts: 159
Location: Belgium
sorry mss is b33r er ook gelukkig mee

Life sucks, begin er maar aan ...
Spickey-fields Posted: Sun 11/05/2003 - 23:02
Admin Member


Posts: 2434
Location: Zoetahcity
Ik voorlopig wel

Voorwielen zijn er om te sturen en achterwielen om aan te drijven...BMW maakt rijden geweldig :P
Skampi Posted: Wed 14/05/2003 - 00:00
Guest

Posts: 6
Location:
Ik begrijp DAT ik iets moet doen.
Maar wat het nou precies inhoudt

Ligt aan mij, reply maar niet
 » security level clearance: 0
1

© 2003 omaclan.nl :: code by Helox :: design by Pepto & Helox :: This is NOT PHPNuke